My HeartBeat ^^

Sunday, December 20, 2009

Pok cik Kayo..hohoho :P




Ape pulak kena mengena tajuk ni ngan entry yang aku nak tulis ni eh??? Tertanya-tanya jugak aku.... Kayo Koya la pulak aku ni.. haha.. Aku teringat satu kisah yang hampir2 membuat aku jadi orang kaya.. Tapi x jadik pun.. kayap ade la.. hak2..

Korang pernah tak dapat sms yang bagitau korang da menang RM20,000.. walhal seingat korang la korang x de pulak join mane2 contest baru2 ni.. Mesti pernah kan sebab aku pun da 2, 3 kali jugak dapat sms macam tu.. Tapi x tipu ar first time dapat aku sedikit teruja jugak melihat angka2 yang banyak itu.. Kat msg tu dia soh call satu nombor ni.. Panjang giler no.phone tu.. Rupa2 nya tu no.phone kat indon daa.. Aku saje try call, de orang indon jawab dia mara2 pulak tu.. Then aku realize yang itu hanya mimpi yang x kan jadi kenyataan.. huhuhu

 Tu x kisah sangat la.. Skang dorang da advance sikit la.. tak main da sms2.. Dorang akan call je terus.. Aku baru je terkena.. Tapi jangan harap korang dapat tipu aku lagi.. Ari tu mase aku ngah melepak2 kat depan tv, tetibe hp aku berbunyi dengan kuatnya.. Aku tengok ade nombor yang panjang sangat call aku.. Aku tau da tu no.phone indon.. Pelik jugak.. Rasenya ake xde kawan pun kat indon sane tu.. Boypren lagi ar xde.. Sape pulak yang tepon aku ni???

Tetibe terdengar satu suara pakcik indon bercakap.. Dia cakap dia wakil dari syarikat power root kat KL. Dia kate no.phone aku ni terpilih dalam peraduan power root and menang duit RM20,000..
 Aku da terpinga2.. Aku cakap la aku x de pun masuk peraduan power root.. Pakcik tu pusing ayat macam2 pulak.. Da la aku x bape paham dia cakap.. Pening kepala aku.. Then dia mintak no akaun maybank aku.. Aku da rase lain macam je.. Kalau nak bagi hadiah mesti dia soh aku turun KL je kan.. Aku pun tanya la macam2 sebab rase x safe lak nak bagi no.akaun.. Last2 pak cik tu terus letak phone.. Maybe dia tau aku x percaya langsung kelentong dia tu... Sengal daa..

X lame lepas tu pulak, sekali lagi aku kena benda yang same.. Dari syk. power root KL gak.. Femes tol no.phone aku ni eh.. Da x de orang lain ke dia nak kelentong?? Time tu da la aku ngah tido.. Aku jawab phone pun nak x nak je.. Last2 orang tu letak phone gak.. Memang la x de keje lain da kot dorang ni nak wat.. Helo orang skang da bijak pandai la.. x makan da kelentong korang yang ketinggalan zaman tu.. huhuhu..




p/s: Bile la mak cik nak kayo ni?? :)





2 comments:

yusoff rusli said...

aden pon ponah kona...syrkat petronas katenyer..cam haram..rm100k...terbyg trus myvi..hahaha..bengong

Ira Hani said...

yang x tahan tu kawan2 pun tumpang berangan skali.. hahahaha