My HeartBeat ^^

Saturday, December 26, 2009

Aku suke laut :)

Kenapa saye suke laut?? Sebab besh ;)


Erm lame x lepak2 kat tepi laut.. Windu lak.. Kat situ la tempat yang dapat menenangkan hati dan perasaan aku.. Cukup sekadar memandang keindahan laut yang luas, terasa ketenangan meresap di dalam jiwa.. Alamak ayat da macam sasterawan negara pulak.. haha..



Kebetulan rumah aku agak dekat dengan kawasan pantai.. Dari dulu memang tu la tempat favourite aku melepak kat sini.. Maybe tu salah satu sebab aku suke laut.. Yang paling dekat dengan rumah aku namanya Tanjung Kepah.. Mase kecik2 dulu, salu pakat g ramai2 ngan kawan2 naik basikal.. Pehh penat giler mengayuh tengah panas.. Jauh gak ar kalo setakat pergi naik basikal.. Sumpah aku x sanggup lagi nak wat camtu skang.. huhu.. Yang beshnya kat situ banyak siput remis ngan kepah.. Memang besh ar mandi laut sambil cari remis.. Tapi kena berjaga2.. Banyak periuk api di sana.. Makk takuttnya..!!! Periuk api a.k.a taik lembu.. Hahhaha..

Bile aku da masuk skola menengah x de da melepak kat Tanjung Kepah tu.. Tukar port lak kat Lumut.. Kalo nak tau ni la port budak2 berdating kat sini.. Tapi aku x de la.. Aku kan budak baik.. haha.. Salu lepak kat sane ngan kawan aku iaitu Zie.. Time aku frust dulu dia la jadi mangsa teman aku duk tepi laut tu.. huhu..



Kat Lumut ni ade banyak port sebenarnya korang leh pergi.. Dulu dorang bahagikan dua, taman baru ngan taman lama.. Tapi skang sume da renovate baru.. Makin besh ar.. Ade satu lagi yang baru buat iaitu Marina Wing.. Tempat favourite aku la ni.. Tapi da jumpa satu port baru kat Lumut.. Betul2 kat depan pintu masuk TLDM.. Sambil lepak leh ar usha2 mamat navy kat sane.. haha.. Gurau je k..(jangan mara ye yunk) Sebenarnya suke tempat tu sebab kat situ je leh jumpa pantai kat Lumut tu.. Yang len sume batu-batan je..



Tapi Kenangan yang paling besh skali mase aku stay dengan cousin aku dulu, Kak Aziah.. Mase tu keje jap kat Econsave Manjung.. So salu balik keje da kul 11 malam.. Same la ngan Kak azi ngan husband dia gak.. So kadang2 da tension kerja kitorang salu picnic tgh2 malam kat Lumut.. Kitorang masak kat umah then bawa g sane.. Besh woo makan kat tepi laut.. Kadang2 pergi mancing tgh2 malam.. Waa sume tinggal kenangan je.. Besh besh :)



Mase akak aku baru dapat lesen motor lagi best. Hari2 dia bawak merempit g Teluk Batik.. huhu.. Kadang2 lepak ngan gang2 scooter dia.. Otai sikit akak aku dulu.. hehe.. Lagi satu Teluk Batik ni la yang salu jadi tempat dak klas aku wat jamuan akhir tahun.. Bosan asek wat kat skolah je kan.. Kitorang tukar angin ar.. Ish windu lak kat dorang :)

Alamak ade lagi satu tertinggal.. Lumut ni pelabuhan kalo nak pergi Pulau Pangkor.. Tapi aku pun da lame x menjejakkan kaki kat sane.. Kecik2 dulu je salu pergi sebab dulu de Mak Cik aku duk sane.. Skang dia da pindah sebelah umah aku je.. Kadang2 je dorang balik Pangkor.. Teringat ade skali tu, arwah Pak Long aku bawa kami naik bot dia nak pergi picnic kat satu pulau ni.. Serius kalo de polis marin lalu mesti kami kena tahan.. Da sebijik macam PATI da.. ngan mak cik2 aku sume pakai kain batik.. klakar tol.. Tapi tu la yang besh.. Besh kan laut :)


5 comments:

Arusbeta said...

Hehe.. caya lah sis!

That sounds good. Nice information, many thanks to the author. :)

Ira Hani said...

Gud if u like it :)

Arusbeta said...

Fuhh...It's great to see you having so much fun! I've really enjoyed browsing your blog posts.

Finally it's time to rest.. Take time to dream - it's the well of inspiration :)

Have a wonderful and safe holiday. See you next term. :)

Ira Hani said...

It's gud to hear others like my writing.. thankz =)

Arusbeta said...

sure thing. :)

mmm.. how's your study going?