My HeartBeat ^^

Thursday, January 21, 2010

A lil bit happiness happen :)

Minggu lepas keluar ngan adik2 housemate and classmate dorang.. Tapi x sempat nak update entry.. Banyak lak kerja nak buat time nak update blog.. Kami pergi tengok wayang kat JJ Ipoh.. Cite 'Adnan Sempit'.. Erm not bad lor.. Tapi kalo tengok vcd kat umah je kompom bosan gak.. Tengok wayang ok ar dengan sound effect skali.. Pahtu gelak ramai2 lak.. Tu yang cam best sket kan.. hehe.. Kami pergi 5 orang je pun sewa keta kancil sebijik.. Aku, Ati, Aina, Idan and Faiz..



Pas tengok wayang, pusing la JJ jap.. Then nampak MPH Book Store melambai2 mengajak aku masuk kat situ.. haha.. poyos je la.. So pusing2 dalam tu survey buku2 kot ade yg berkenan.. Tiba2 ade satu buku yang menarik perhatian aku.. Dari sem lepas lagi aku cari buku tu.. Tajuk dia "Jangan Bersedih".. Ramai yang kate nak bagi pinjam, tapi x sampai2 pun kat aku.. So aku terus mengambil keputusan untuk membeli saje buku tu.. X rugi pun kan.. Kenapa aku nak sangat bace buku tu?? Erm mungkin sebab aku selalu bersedih kot.. So aku cuba untuk mencari sedikit kegembiraan dan kebahagiaan dalam kesedihan tu sendiri.. Bagus gak buku ni.. Tapi aku x habis bace lagi.. Maybe kalo da habis bace nty aku bole ceritakan serba sedikit isi buku ni..



Sambung cite tadi balik.. Pas jalan2 tu tengok jam cam awal lagi.. Sewa keta sampai kul 9.. Tiba2 ade lak yang mengeluarkan idea nak g umah Aina kat Taiping.. Semua pun setuju, so jalan je la.. Ngah hepy2 dalam keta tu tiba2 tercium bau hangit dan tiba2 keta dipenuhi asap.. waaa kebakaran.. kebakaran.. RUN FOR LIFE..!!! hahaha.. Tengah2 highway keta rosak lak.. Pe nak buek ni?? Dengan kuasa Tuhan, x sampai 2 minit pun tiba2 ade keta plus datang memberi bantuan pada kami.. cam magik lak.. tau2 je.. hehehe..



Then dapat tau keta tu da abes minyak hitam.. Patut berasap.. Agak bengang ar dengan perkhidmatan sewa keta tu.. Patutnya kena la cek dulu before bagi org sewa.. Thank God xde pape yang buruk terjadi.. Pak cik Plus tu escort keta kami sampai kat petronas nak isi minyak hitam.. So dengan yakin kami pun meneruskan perjalanan sampai ke Taiping.. Dipendekkan cerita, pukul 9 kami gerak balik ke Sri Iskandar.. Waaa assignment aku xsiap asyek g jalan je.. huhuhu..


1 comment:

mybiz said...

Nice info blog. Mantap!!!I like to share with bloggers and all of readers
Keep in touch